Pagina wordt geladen...

Pagina wordt geladen...

Snel verkaveld en vlot verkocht!

Nicol en Marie-Jeanne Mommerency-Monteyne wonen in Ingelmunster, langs de drukke Kortrijkstraat. Nicol is jarenlang zelfstandig schrijnwerker geweest tot hij in 2001 besliste om het wat rustiger aan te doen. Zijn vroegere werkplaats bevindt zich nog steeds aan de overkant van de straat. Naast en achter hun woning had het echtpaar ook nog een mooi, langwerpig stuk grond liggen. Gezien hun twee kinderen reeds hun eigen stek hadden, besloot het echtpaar Mommerency stappen te ondernemen om de grond te gelde te maken.

Wat je zelf doet ... doe je niet altijd beter

Nicol: “Even hebben we met de gedachte gespeeld om zelf de grond als één lot te koop aan te bieden, maar dat bleek bijzonder moeilijk. Na een tijdje raakten we gewonnen voor de idee van het verkavelen tot afzonderlijke percelen. Verkavelen bleek echter ook niet zo eenvoudig, de grond was immers bebost en er waren nog helemaal geen nutsvoorzieningen aanwezig en er moest een nieuwe openbare weg aangelegd worden. Ook de riolering moest aan die kant van de straat nog voorzien worden. Samen met alle aanvragen, vergunningen en bodemonderzoeken die daarvoor noodzakelijk bleken, zorgde dit ervoor dat we onze plannen om zelf de verkoop te organiseren snel opgeborgen hebben. Intussen hadden we toch al enkele geïnteresseerde particulieren en bouwfirma’s over de vloer gehad, maar die zagen het niet zo zitten”.

Van uitdaging naar oplossing

“Via eigen zoekwerk, mijn contacten in de bouw en een vriend die met Hyboma gebouwd had, kwamen we bij Terra² terecht. Meteen viel op hoe professioneel die mensen de zaken aanpakken. Waar anderen problemen zagen, zagen zij uitdagingen en oplossingen. Hun eerste voorstel zat meteen goed en in een minimum van tijd werd de overeenkomst ondertekend”, verduidelijkt Nicol Mommerency.

Er waren wel degelijk heel wat uitdagingen: de langwerpige vorm van het perceel, de bebossing, de kleigrond, het ontbreken van nutsvoorzieningen... Maar voor alles vond Terra² vrij snel een oplossing. De grond werd verkaveld in 8 loten van 288 tot 440 m². In 2008 werden de eerste bomen gerooid, vandaag zijn de laatste 2 woningen in aanbouw, al de rest is klaar.

Mooie opbrengst zonder zorgen

“We zijn bijzonder tevreden over de samenwerking met Terra². Al hun beloftes hebben ze ook effectief ingelost en bij elke stap zijn ze uiterst professioneel te werk gegaan. Wij hebben een mooi bedrag voor onze grond ontvangen, weliswaar in 8 stukken uitbetaald, volgens de evolutie van de verkoop. Daartegenover stond dat wij in de hele zaak geen tijd moesten stoppen en dat we ook van alle mogelijke zorgen en beslommeringen gespaard bleven”, licht Nicol toe.

Het is inderdaad opmerkelijk met welk een dynamiek Terra² de zaken heeft aangepakt. Sinds de ondertekening van de overeenkomst zijn nog geen 3 jaar verlopen en deze zomer worden de twee laatste woningen afgewerkt. In die korte periode werden alle vergunningen aangevraagd, bodemonderzoeken uitgevoerd, werd er ontbost en verkaveld, werd de riolering aangelegd net als telefoon, kabel, gas en elektriciteit, werd er verkocht en werd er gebouwd.

Bovendien heeft Nicol er ook op een andere manier plezier aan gehad: als voormalig schrijnwerker keek hij maar al te graag vanuit zijn tuin naar de vordering van de bouwwerkzaamheden. En wanneer er hout bij te pas kwam, voelde hij het weer kriebelen in zijn vingers.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan