Pagina wordt geladen...

Pagina wordt geladen...

Van landbouwerf naar nieuwbouwwijk

Raymond Vansevenant woont samen met zijn echtgenote aan de rand van Kortemark. Na een lange loopbaan bij een groentengroothandel geniet hij sinds 2 jaar van een welverdiende rust. Rust is hier wel een relatief begrip, want hij heeft nu de handen meer dan vol met zijn duiven en zangvogels. Toen hij nog fulltime werkte, wou hij iets aanvangen met de ouderlijke boerderij, die er al jaren verlaten bij lag. Bij een eventuele verkoop zouden de kinderen ervan kunnen meegenieten. Terra² sprong hem bij en werkte een snelle en voordelige oplossing uit.

Onverkoopbaar?

De ouderlijke boerderij in Wijnendaele bij Torhout lag er al een tijdje verweesd bij. Het woonhuis en de bijgebouwen bevonden zich op een perceel van 7000 m2, waarvan 50 are landbouwgrond en 20 are bouwgrond. In de loop der jaren raakte de eigendom steeds meer ingesloten door de omliggende bebouwing. De landbouwactiviteit zelf was reeds 20 jaar gestopt, waardoor de hele infrastructuur sterk verouderd was. Bovendien waren er ook geen moderne nutsvoorzieningen aanwezig. Zodoende was het nagenoeg onmogelijk om de eigendom als landbouwuitbating te verkopen.

Werk voor specialisten

Raymond Vansevenant: “Op het moment dat we besloten hadden om de eigendom te verkopen, was ik nog beroepsactief, en dit met vaak zeer lange werkdagen. Tijd om me zelf met de verkoop in te laten, was er toen niet. Vooral ook toen de complexiteit van het geheel duidelijk werd, hebben we besloten om professionele hulp in te roepen. We kenden Hyboma reeds 40 jaar en zo zijn we terecht gekomen bij Terra². Een terechte keuze, zo bleek, want al snel hadden zij, als specialisten terzake, een voorstel uitgewerkt, waardoor wij onze eigendom tegen een mooie prijs van de hand konden doen. Ook onze kinderen waren uiteraard heel blij met deze oplossing”.

Verkavelen als beste oplossing

Raymond Vansevenant:”Terra² reikte ons een oplossing aan, waaraan we zelf nog niet gedacht hadden. Ze stelden voor om de grond te verkavelen en om er nieuwe woningen op te bouwen. Er werden 6 loten van gemaakt, waarvan nu reeds na nauwelijks 3 jaar 3 woningen volledig afgewerkt zijn. Pas toen hebben we met eigen ogen gezien hoe ingewikkeld dat allemaal was. De bestaande gebouwen en loodsen moesten afgebroken worden, er moesten nutsvoorzieningen aangelegd worden, de loten en de huizen moesten verkocht worden...geen klus voor particulieren als wij. Dankzij Terra² waren we zeker van een vooraf overeengekomen prijs voor de grond, die uitbetaald wordt telkens er een woning verkocht is. Wij hadden er verder geen omkijken naar, we moeten enkel maar naar de notaris om ons geld te incasseren telkens er een woning verkocht is. Voor ons was dit veruit de beste en voordeligste oplossing !”.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan