Pagina wordt geladen...

Pagina wordt geladen...

Familie Dewilde probleemloos uit onverdeeldheid

In het landelijke Handzame wonen Gilbert Dewilde en zijn echtgenote in een woning vlak naast zijn broer Godfried. Beide broers runden een aardappelhandel tot aan hun pensionering in 2005. Achter hun woning bevinden zich nog de loodsen waar ze jarenlang hun activiteit uitoefenden. De familie Dewilde telt nog een derde broer, Godfried, die in Antwerpen woont en een zus, Monique, uit Varsenare. De vier erfden van hun ouders gezamenlijk een stuk grond van ruim 5.000 vierkante meter. Om uit deze onverdeeldheid te geraken, klopten ze aan bij Terra2.

Ieder zijn rechtmatig deel

“om onze erfenis te verdelen, konden we ook zelf naar een notaris en een landmeter gestapt zijn. Deze zouden de zaak mooi opgedeeld hebben, maar eigenlijk zouden we allemaal even ver gestaan hebben. Geen van ons vier was immers van plan om zelf op zijn perceel bouwen. We waren ook bang dat we niet de beste prijs zouden gekregen hebben, hadden we zelf de grond verkocht. Gelukkig kenden we mensen bij Hyboma en zijn we zo bij Terra2 terecht gekomen. Zij hebben voor ons een zeer intelligente oplossing uitgedokterd waarbij we verzekerd waren van een hoge opbrengst en een mooie, gelijke verdeling. Bovendien hoefden we ons vanaf de overeenkomst nergens meer zorgen in te maken”, verduidelijkt Gilbert Dewilde.

Verstandig verkaveld

Terra2 stelde voor om het stuk grond zelf te ontwikkelen, te verkavelen en om er 4 woningen op te bouwen. Dit is een complexe en bijzonder gespecialiseerde activiteit die je als particulier onmogelijk aan kan. Terra2 zorgde voor de hele administratieve opvolging, voor de verkaveling in 4 bouwpercelen, het aanbrengen van de nutsvoorzieningen, de verkoop en de bouw van 4 woningen. Intussen bevindt de eerste woning zich reeds in de ruwbouwfase. Door hun vertrouwdheid met de markt en hun doorgedreven specialisatie kon Terra2 het beste halen uit het project. Hierdoor werd aan elk lid van de familie Dewilde een maximum opbrengst van hun erfdeel gegarandeerd.

Naarmate de verkoop en de bouw vordert, hoeven de Dewilde’s nu enkel slechts 4 keer voor de notaris te verschijnen en krijgen ze telkens het afgesproken en vastgelegd bedrag uitbetaald.

Iedereen tevreden

Hoe vaak gebeurt het niet dat stukken grond uit een erfenis veel te lang in staat van onverdeeldheid verkeren. Soms wil de ene erfgenaam de grond direct te gelde maken en de andere niet. Vaak ook wordt dan een geërfd perceel onoordeelkundig op de markt gebracht om er snel van af te zijn, en dit tegen een prijs die dikwijls een stuk onder de reële marktwaarde ligt. Terra2 is gespecialiseerd in het ontwikkelen en verkavelen van grotere percelen en kan hierbij steeds een mooie prijs bedingen voor de eigenaars. De vraag naar goedgelegen bouwkavels blijft immers groot en op die manier kan terra2 zijn aanbod op peil houden en de vraag bijbenen.

De familie Dewilde is alvast overtuigd van de Terra2 aanpak. Niet enkel was hiermee de erfenisproblematiek geregeld maar kregen ze ook nog eens meer voor hun grond dan ze hadden durven hopen.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan